Valleilijn opnieuw beste regionale treindienst

In de jaarlijkse landelijke klantenbarometer heeft de Valleilijn-trein het cijfer van 7,7 behaald. De lijn is daarmee, samen met de spoorlijn Zutphen-Apeldoorn, de best scorende spoorverbinding van Nederland.

De klantenbarometer geeft aan dat het openbaar vervoer landelijk met een 7,5 wordt gewaardeerd. De Valleilijn-trein steekt hier opnieuw positief bovenuit. Ook vorig jaar werd een 7,7 behaald.

De Valleilijn-bus is niet afzonderlijk onderzocht, maar deze maakt deel uit van het busvervoer op de Veluwe. In de klantenbarometer waarderen reizigers het busvervoer op de Veluwe met een 7,5.

De klantenbarometer is een reizigersonderzoek dat jaarlijks door het CROW wordt gehouden onder openbaar vervoerreizigers. CROW is een onafhankelijke kennisorganisatie en voert de klantenbarometer uit in opdracht van de gezamenlijke overheden.