Wat kun u met Streetview? Waarmee kunt u streetview gebruiken?

Google Streetview

Een hele hoop mensen gebruiken het, Streetview. Zo is mogelijk om met Google Streetview op vele plekken rond te kijken waar u nog nooit geweest bent. Streetview maakt gebruikt van een 360° panoramafoto’s. Echter, zitten er nog wel wat nadelen aan Google Streetview. Natuurlijk zijn er ook een hele hoop voordelen en deze zullen we dan ook allemaal behandelen. 

Hoe worden de foto’s genomen?

Het is heel wat werk om de foto’s te nemen. De foto’s worden gemaakt met een auto, waarop een camera is gemonteerd. Op het moment dat deze afbeeldingen gemaakt worden zult u de auto zeker herkennen. De auto heeft een groot Google-logo op de zijkant van de auto staan. 

Google Streetview

Verder worden er niet alleen auto’s gebruikt, maar ook fietsers. Er zijn een hele hoop paden en wegen waar u met de auto niet kan komen. Google heeft toen besloten om ook fietser in te gaan zetten. 

Naast een fiets en een auto, gebruikt Google Streetview ook nog een trike. De Streetview trike wordt gebruik, om bijvoorbeeld pretparken in Nederland in kaart te brengen. 

Al deze opties zult u er niet zo snel achter zoeken, maar er zit zeker een groot nadeel aan deze manier van foto’s maken. Vele mensen vinden het een inbreuk op de privacy. Google kondigt niet precies aan wanneer zij de images gaan maken. U kunt zich hier dus moeilijk op voorbereiden. Verder wijzen vele tegenstander van Streetview Google erop dat het inbreken op deze manier een heel stuk makkelijker gaat. 

Echter zitten er ook zeker wel voordelen aan Google Streetview. Als u bijvoorbeeld wilt weten waar u precies op vakantie gaat, kunt u dit makkelijk bekijken op Streetview. 

Privacy street view gebruikers

Hierboven hebben we de privacy al wat besproken. We hebben aangeduid dat veel mensen hier problemen mee hebben. Echter heeft Google al stappen ondernomen. Deze stappen worden allemaal al gedaan voordat de images überhaupt op Google Streetview verschijnen. 

Op de website van Google valt hier een hele hoop te vinden. Google legt uit dat ze en geavanceerde technologie hebben ontwikkeld om de herkenbaarheid van de gezichten en alle kentekens te vervagen. 

Verder heeft Google in het beleid staan dat op het moment u iets niet op Google Streetview wilt hebben, Google dit vervaagt. Zo kan dit bijvoorbeeld u hele lichaam zijn, maar ook u gehele huis valt hieronder. Dit probleem kunt u melden op de Google Streetview website en zij zullen dit dan in behandeling nemen. 

Helaas zitten hier ook wat haken en ogen aan. Op het moment dat u iets compleet laat vervagen, kunt u dit niet meer terug draaien. Google omschrijft dat dit onmogelijk is om weer terug te draaien. Naast dat het onmogelijk lijkt om dit weer terug te draaien, geven ze ook aan dat ze uw huis in het verleden en in de toekomst zullen vervagen. 

De wegen en gebouwen op Google Streetview

Google Streetview heeft natuurlijk alle wegen in kaart gebracht, maar helaas zijn ze niet altijd geüpdatet. Er zijn een hele hoop verouderde afbeeldingen. Zo zijn er op veel plaatsen en hele hoop nieuwe gebouwen gebouwd en zijn er natuurgebieden verdwenen.

Daarnaast weet Google Streetview vaak de makkelijkere tussendoor wegen en bent u dus sneller op uw bestemming. Als u de weg niet weet kunt u ook Google Streetview gebruiken. Maar het blijkt dat dit ook niet altijd klopt. Wanneer gebouwen of wegen verdwijnen, is Google Streetview niet meer correct. Net als bij een kaart is het erg moeilijk om alle wijzigingen bij de te houden die de mede mens aanbrengt. 

Regels en het beleid van Google Streetview

Google heeft zich natuurlijk net als elk ander bedrijf zich aan regels te houden van de overheid. Google Streetview heeft dan ook een heel beleid. Dit kunt u allemaal vinden op de website van Google Streetview. 

Google deed eerder erg moeilijk over het feit dat sommige mensen hun foto’s er niet op wouden hebben. Dit houdt in dus niet de foto vervagen, maar compleet verwijderen. Google wou de foto’s er niet afhalen en hebben hier ook zeker problemen mee gehad. Na dit alles heeft Google een beleid gemaakt waarin dingen staat die wel van Google Streetview afgehaald mogen worden. Wanneer dit per ongelijk op de website terecht is gekomen. Zo wordt bijvoorbeeld persoonlijk identificeerbare informatie verwijderd. Wanneer iemand hierom vraagt of op het moment dat er geweld gebruikt wordt. Dient dit ook compleet verwijderd te worden.  

Andere landen en Google Streetview

Google is natuurlijk niet alleen in Nederland een heel erg groot bedrijf, maar over heel de wereld. Echter als u naar een van onze buurlanden gaat, is hier al geen Google Street view meer. 

Duitsland heeft geen updates meer voor Google Streetview en een hele hoop steden staan helemaal niet meer op Google Streetview. Google heeft een rechtszaak gewonnen tegen de inwoners van Duitsland, echter heeft Google daarna alsnog besloten dat het geen nut heeft om het wel te maken. Er was een hele hoop opspraak en een hele hoop mensen uit Duitsland waren het er ook oprecht niet mee eens. 

Zo zijn er meerdere landen die niet volledig of helemaal niet in kaart willen worden gebracht. Zo bijvoorbeeld ook Oostenrijk. Bepaalde delen in Oostenrijk worden ook niet in kaart gebracht. 

Deze landen vinden het allemaal onzin en willen op geen enkele mogelijkheid dat hun privacy in gevaar komt. 

Tips voor Google Streetview 

Na een hele hoop nadelen, maar ook zeker voordelen, is het wel handig om wat tips te krijgen voor het gebruiken van Google Streetview. Google Streetview is zeker niet onveilig en op het moment dat er privacy wordt geschonden. Wordt hier zeker ook wat aan gedaan. 

  • Zorg voor u zelf. Dit houdt in dat op het moment dat u niet wilt dat u er op welke manier er dan ook op komt. U er zelf voor zorgt dat u er af wordt gehaald. U kunt dit niet aan Google alleen overlaten. Google heeft zoveel te doen dat dit onmogelijk voor Google is. 
  • Bij Google Streetview kunt u kaarten opslaan. U kunt de kaarten opslaan en op deze manier ook offline de kaarten gebruiken. Zo weet u altijd waar u bent.
  • U kunt er ook voor kiezen om een route in te laten stellen. Zo kunt u zelf de route kiezen die u het prettigs lijkt. 
  • In Google Streetview kunt u ook een lijst maken van plaatsen die u nog wilt bezoeken. Zo kunt u dit allemaal heel erg snel terugvinden.
  • Verkeersinformatie is ook zeer makkelijk op te vragen. Zo weet u precies waar u aan toe bent.
  • Beoordelingen worden heel erg veel gedaan op Google Streetview. U kunt deze bekijken om de eerlijke mening van de mensen te zien. Zo weet u wat u gaat aantreffen.