Snel en voordelig van A naar B met Greenwheels

Greenwheels

Greenwheels is de ideale oplossing voor iedereen die op zoek is naar een voordelige en eenvoudige manier om van A naar B te reizen. Greenwheels is een duurzaam initiatief dat mensen de mogelijkheid geeft om een auto te delen in plaats van er zelf een te moeten kopen. Wij vertellen je in dit artikel alles over hoe werkt, de spelregels en de tarieven.

‘Greenwheels is een duurzaam initiatief dat mensen de mogelijkheid geeft om een auto te delen in plaats van er zelf een te moeten kopen.

Greenwheels hoe werkt het?

Het concept van Greenwheels is erop gericht dat iedereen na inschrijving een auto kan reserveren om ergens naartoe te reizen. De auto’s staan geparkeerd op maar liefst 1850 goed bereikbare locaties verspreid over het hele land. Wanneer je een auto hebt gereserveerd, kan je deze wanneer je maar wilt ophalen en weer terug brengen: als je hem aan het einde van de reservering maar weer op de Greenwheels-parkeerplek neerzet.

‘De auto’s staan geparkeerd op maar liefst 1850 goed bereikbare locaties verspreid over het hele land.

Het plaatsen van een reservering is heel eenvoudig. Je hoeft enkel de onderstaande stappen te volgen:

 1. Registreer je bij Greenwheels met een OV-chipkaart of een Greenwheels-kaart. Als je voor de eerste optie kiest, kan je binnen een half uur een auto reserveren. Ga je echter voor optie twee, dan duurt het ongeveer drie werkdagen voordat de kaart bij je op de mat valt. Je kunt in de tussentijd echter wel de app gebruiken om auto’s te openen en sluiten. Bij de inschrijving wordt je gevraagd een borg van €225,- over te maken.
 2. Ga op zoek naar een auto bij jou in de buurt. Op de website of in de app van Greenwheels kan je snel en eenvoudig zien waar de dichtstbijzijnde Greenwheels-parkeerplaats in jouw buurt is. Kies een auto en reserveer deze.
 3. Haal de auto van het slot. Je opent de auto door je (OV-) kaart tegen de scanner achter de voorruit te plaatsen. Als je je kaart nog niet hebt ontvangen, kan je hiervoor ook de app op je telefoon gebruiken. Zodra de auto van het slot is, vind je in het dashboardkastje de boardcomputer waar je vervolgens je pincode op moet invoeren. Gelukt? Dan vind je hierin de sleutel waarmee je de auto kunt starten.
 4. Controleer de auto. Het is voordat je wegrijdt altijd verstandig om te controleren of de auto schoon is en of er geen zichtbare schade is. Als je dit namelijk pas aan het einde van je rit ziet, is het moeilijk te bewijzen dat jij dit niet veroorzaakt hebt.
 5. Zet de auto weer op de daarvoor bedoelde parkeerplaats terug. Dankzij de speciale Greenwheels-parkeerplaatsen hoef je hier nooit parkeergeld te betalen. Plaats je de auto op een gewone paarkeerplaats, dan geldt dit natuurlijk niet.
 6. Laat de auto netjes achter. Als je de auto niet meer nodig hebt, plaats je de sleutel opnieuw in de boardcomputer en houdt je je kaart tegen de kaartlezer of gebruik je de app om de auto weer af te sluiten. Controleer altijd wel even of je de auto netjes achterlaat.

Wat zijn de voordelen van Greenwheels auto’s?

Het grootste voordeel van Greenwheels is natuurlijk het feit dat je zelf geen auto hoeft te kopen. Maar dat is zeker niet alles. Andere voordelen zijn dat je je niet druk hoeft te maken over onderhoud of Apk-keuringen, verzekeringen, wegenbelasting, kilometerregistratie en parkeerkosten. Bovendien kan je op de website zelf aangeven wat voor auto je nodig hebt. Wanneer je bijvoorbeeld ergens naartoe wilt met het hele gezin, is het natuurlijk handig om een auto te reserveren waar iedereen met zijn spullen ook daadwerkelijk in past. Als je in je eentje ergens naartoe rijdt, kan je genoegen nemen met een kleiner, en dus goedkoper, model.

Spelregels Greenwheels

Om ervoor te zorgen dat iedereen op een prettige manier gebruik kan maken van de service van Greenwheels, gelden er een aantal spelregels. We hebben ze voor het gemak even voor je op een rijtje gezet:

 • De minimale leeftijd voor het afsluiten van een abonnement is 18 jaar.
 • Voor het abonnement geldt een opzegtermijn van 30 dagen.
 • Je betaalt bij ieder abonnement eenmalig een borg van €225,-. Deze krijg je na beëindiging van je abonnement weer terug.
 • Je kan kosteloos je eigen OV-chipkaart toevoegen. Als je liever een Greenwheels-kaart ontvangt, betaal je hiervoor eenmalig €25,-.
 • De facturen van het abonnement zijn eenvoudig terug te vinden op de website. Je kunt er ook voor kiezen om deze voor €2,- per factuur per post op te laten sturen.
 • Afhankelijk van het abonnement dat je kiest, kan je 1 of 3 bestuurders toevoegen. Bij een zakelijk abonnement kan je maar liefst 100 bestuurders toevoegen.

Tanken met een Greenwheels deelauto

Er zijn ook een aantal regels die specifiek gelden voor het bijvullen van de tank. Het is namelijk de bedoeling dat je gaat tanken wanneer de tank voor minder dan 25% vol zit. Dit doe je door middel van de tankpas die in de boardcomputer zit. Deze kan je alleen pakken als je de auto uit hebt gezet. Zodra je de pas hebt gepakt, verschijnt er een pincode op de display van de computer. Vervolgens maak je met de contactsleutel de tankdop open, waarna je de tankinstructies achterop de dop vindt. Allemaal gelukt? Dan dien je de tankpas na afloop weer terug te plaatsen in de boardcomputer.

Abonnementen Greenwheels auto’s

Aangezien iedereen andere transportbehoeften heeft, zijn er drie verschillende abonnementen om uit te kiezen, namelijk:

 1. Soms. Dit is de voordeligste optie voor mensen die vanaf één rit maken per maand. Bij dit abonnement kan je slechts één bestuurder toevoegen.
 2. Regelmatig. Dit abonnement is geschikter voor mensen die tot vijf ritten maken per maand. Bij deze optie kan je drie bestuurders toevoegen.
 3. Vaak. Ben je van plan meer dan zes ritten per maand te maken? Dan is dit de beste optie. Ook bij dit abonnement kan je drie bestuurders toevoegen.

Deze abonnement zijn ook zakelijk af te sluiten. In dat geval kan je een onbeperkt aantal bestuurders toevoegen.

Greenwheels voordelig vervoer

Extra kosten voorkomen

Ondanks het feit dat de abonnementskosten bij Greenwheels laag zijn, kunnen er extra kosten aan je rekening worden toegevoegd in bepaalde situaties. Dit kan je voorkomen door op de volgende dingen te letten:

 • Zet de auto die je hebt gereserveerd op tijd weer terug.
 • Parkeer altijd op de Greenwheels-parkeerplaatsen.
 • Zorg ervoor dat je de verkeersregels niet overtreedt.
 • Rook niet in de auto.
 • Maak op tijd melding van eventuele schade.
 • Zorg ervoor dat er voldoende benzine in de tank zit.
 • Controleer of de auto schoon is voordat je hem achterlaat.

Auto nodig? Neem een Greenwheels deelauto!

De Greenwheels deelauto’s staan door heel Nederland op je te wachten. Je boekt ze gemakkelijk en snel via de Greenwheels app. Via de app regelen je alles zoals hierboven omschreven. Voor een schijntje van de kosten van een eigen auto. Zeer duurzaam en goed te combineren indien je veel reist met de trein.

Neem contact op met Greenwheels

Als je niet zeker weet wat voor abonnement je het beste kunt kiezen of als je andere vragen hebt over Greenwheels, kan je altijd contact opnemen met de klantenservice. Dit doe je door te bellen naar 088 – 2100 100 of het contactformulier op de website in te vullen. Check wel eerst even of jouw antwoord misschien bij de veelgestelde vragen te vinden is.