Voordelen van auto’s, fietsen en vrachtwagens: snel, efficiënt en flexibel!

We hebben dagelijks te maken met vervoer, of je nu naar het werk, school of naar de stad gaat. In sommige gevallen is het handig de auto te pakken, terwijl een fiets ook een handig vervoermiddel kan zijn. Zelfs een vrachtwagen kan enorm handig zijn, wanneer je bijvoorbeeld iets wilt vervoeren en dit niet op een aanhangwagen past. Let wel op, dat je niet zomaar een vrachtwagen gaat besturen, want hier heb je toch echt een rijbewijs voor nodig. Wat weten we nu eigenlijk over vervoer en wanneer pak je welk vervoermiddel? Soms twijfelen we nogal, terwijl we het antwoord stiekem wel weten. Welk vervoermiddel gebruik jij regelmatig en let jij daarbij op de snelheid of juist op de efficiëntie?

Voordeel van een auto

Een auto is meestal best prijzig in aanschaf en dan heb je ook nog de maandelijkse kosten, maar toch heeft de auto meer voordelen dan je denkt. Zo kun je gemakkelijk en snel van A naar B, vooral als de afstand wat langer is en openbaar vervoer eigenlijk niet haalbaar is. Met de auto kun je over de snelweg en veelal kun je binnendoor, maar je hoeft ook nergens te stoppen als je dat niet wilt. Wat betreft de kosten voor het rijden van A naar B zul je zien dat je niet per se veel kosten kwijt bent, want veel auto’s rijden al snel 1 op twintig. Natuurlijk maakt het soort brandstof nog wel iets verschil, maar dat zal niet extreem veel zijn. Nog een voordeel is, dat je lekker veel spullen mee kunt nemen in de kofferbak. Je kunt natuurlijk ook gewoon meerdere passagiers meenemen, waardoor het ook nog eens gezellig wordt in de auto.

De fiets is wel erg gemakkelijk

Ben jij sportief aangelegd en pak je graag de fiets? Deze kent een hoop voordelen, waarbij je kunt denken aan het gemakkelijk en snel verplaatsen op korte afstanden. Wanneer je kleine stukjes wilt afleggen, dan is de fiets meestal handiger dan een auto. Een fiets is niet alleen handig als je graag naar je werk fiets, maar wat dacht je van de bereikbaarheid in de stad. In de grote stad is parkeren veelal erg lastig of zelfs helemaal niet haalbaar. Daarnaast betaal je meestal flink wat parkeergeld! Dit heb je met de fiets natuurlijk helemaal niet, waardoor je snel even naar dat leuke winkeltje kunt gaan om te scoren wat je graag wilde. De fiets draagt bij aan een gezonde levensstijl, waardoor je eigenlijk twee vliegen in één klap slaat. Wist je dat een fiets niet eens duur hoeft te zijn, wanneer je een nieuwe fiets zou willen kopen? Afhankelijk van het soort fiets dat jouw voorkeur heeft, zou je voor een paar honderd euro al klaar kunnen zijn.

Het gebruik van een vrachtwagen

Een vrachtwagen gebruik je natuurlijk niet zomaar, omdat hier allerlei regels aan verbonden zijn. Toch is een vrachtwagen efficiënt, want je kunt hiermee gemakkelijk een grote hoeveelheid spullen vervoeren. Wist je dat er ook kleine vrachtwagens zijn, die je misschien wel mag besturen? Je hebt dan in de meeste gevallen wel een rijbewijs met aanhangwagen nodig. Als je deze mag besturen, dan kun je gewoon gemakkelijk en snel een kleine vrachtwagen huren om bijvoorbeeld al je spullen te verhuizen. Als je veel spullen mee kunt nemen, dan kun je al voor een leuk prijsje klaar zijn. Als je zelf geen kleine vrachtauto mag besturen, dan is het handig iemand te vragen die dit wel mag of hier iemand voor in te huren. Een vrachtauto wordt nog wel meer gebruikt, maar dan veelal voor de langere afstanden. Deze grote vrachtauto’s zien we veel rijden op de grote weg, deze bestuurders zijn vaak onderweg met een flinke lading goederen voor bijvoorbeeld de supermarkt.

Auto, fiets of vrachtauto huren

Wanneer je niet beschikt over een auto, een fiets of een vrachtauto, dan kan het handig zijn deze te huren. Het huren van een auto of een fiets maakt dat je niet direct een flinke uitgave hebt. Door een auto of een fiets te huren kun jij je eenvoudig verplaatsen en kun je rustig sparen voor een nieuwe als je dat zou willen. Wist je dat je flexibel kunt huren op sommige adressen? Zo is het mogelijk om een auto in de buurt te delen met anderen, daar betaal je dan een bepaald bedrag voor. Let wel goed op, want nog niet iedere buurt doet hieraan mee. 

Vrachtauto’s kun je natuurlijk ook huren bij bepaalde bedrijven, wanneer je dit wilt is het handig om te zien of er een bedrijf bij jou in de buurt zit. Een fiets huren in de buurt daarentegen, dat kan bij bijna alle fietsenzaken wel. Natuurlijk zijn er ook andere bedrijven waar je een fiets zou kunnen huren, maar ook hier kun je het beste even kijken wat er bij jou in de buurt te vinden is. Let wel goed op, want er is ook een nadeel aan het huren. Het is belangrijk dat je de auto, fiets of vrachtauto niet beschadigt. Als je bang bent voor een beschadiging of iets dergelijks, dan zou je misschien een verzekering af kunnen sluiten.

Wat is voor jou de beste optie?

Wij kunnen niet direct zeggen wat het beste bij je past, want dat hangt natuurlijk af van meerdere factoren. Toch zou je wel kunnen zeggen, dat welke optie je ook zou kiezen ze eigenlijk allemaal handig zijn. Niet alleen handig, maar ook nog eens efficiënt en allemaal snel geregeld. Wat is jouw voorkeur voor het vervoer? Pak jij lekker de fiets of kies je voor een lekkere warme auto om van A naar B te komen of ga je binnenkort misschien wel verhuizen naar een andere stad? Fietsen is niet alleen heerlijk, maar ook gewoon goed voor je gezondheid. Misschien kun jij je wekelijkse fitness bezoekjes wel overslaan, wanneer je flink wat kilometers fietst. Dit laatste zou wel eens een win – win situatie kunnen zijn, waarbij je dan ook nog eens een beetje kosten kunt besparen!