De voordelen van reizen met de trein

Een treinreis? De voordelen van reizen met de trein

Reizen per trein, dat is iets dat vroeger meer werd gedaan dan dat het nu gebeurt. Maar toch is het reizen met de trein toch ook wel heel erg fijn. Er zitten vele voordelen aan het reizen per trein. Wat zijn die voordelen dan precies? En zitten er ook nadelen aan het reizen per trein? Het reizen per trein kun je doen voor het woon- werkverkeer, maar ook als je op vakantie gaat zou je dat met de trein kunnen doen. Op deze pagina kun je alles lezen over het reizen per trein. 

Waarom zou je met de trein gaan reizen? 

Er zijn verschillende redenen te vinden waarom je gebruik zou moeten maken van de trein als je op reis gaat. Het reizen met de trein kent verschillende voordelen. Deze voordelen staan hieronder allemaal voor je op een rij. 

De lagere kosten treinreis

Als je met de trein reist zal dat over het algemeen goedkoper zijn dat het reizen met de auto. De hoge benzineprijzen zijn daar mede de oorzaak van. Ook de parkeerkosten die je vaak hebt als je ergens heen gaat met de trein spaar je uit door lagere kosten treinreis

Als je een dagje weg gaat naar een van de grote steden of naar een pretpark zitten daar ook altijd hoge parkeerkosten aan vast. Als je dan je auto hebt geparkeerd, ben je vaak al een flink bedrag armer en dan heb je nog helemaal niets gedaan. De lagere kosten treinreis maken dat allemaal goed.

En dan heb je het nog niet over de tijd die je kwijt bent aan het vinden van een parkeerplaats. Als je met de trein gaat reizen kun je zo vanuit het station een shuttle bus instappen, of je loopt zo de stad in waar je op bezoek bent. Lopen is gratis en zo een shuttlebus is vaak inbegrepen. 

Duurzaam reizen

Reizen met de trein is meer duurzaam dan reizen met de auto. Met de auto heb je veel meer last van CO2 uitstoot dan wanneer je met de trein reist. Helemaal als je nog geen elektrische auto rijdt is het milieuvriendelijker om met de trein te reizen dan met de auto. 

De snelheid van de trein

Wat het mooie is van reizen met de trein is dat je helemaal van begin tot eind wordt gebracht. Je loopt niet het risico om in een eindeloze file terecht te komen, een open brug kom je niet tegen en ook de stoplichten kunnen je niet tegenhouden. De trein rijdt ook niet door drukke straten heen. Het reizen met de trein gaat dan ook veel sneller als met de auto. 

Ontspannen onderweg gaan

Wanneer je met de trein reist hoef je zelf helemaal niets te doen. Nadat je je kaartje hebt gekocht hoef je alleen nog maar in te stappen, de rest van de reis kun je lekker ontspannen. Of je kunt je tijd besteden aan het doen van wat werk op schoolwerk.

Wanneer je met de auto de weg op gaat kan dat nog wel eens stressvolle situaties opleveren. Vooral wanneer het lekker druk op de weg is, is het reizen met de trein echt een uitkomst. Je zal heel ontspannen op de plaats van bestemming aankomen. 

Reizen van locatie naar locatie

Nog een ander voordeel van het reizen met de trein is dat je van locatie naar locatie kunt gaan. Zo ben je in staat om naar meerdere plaatsen te gaan op 1 dag. Ook tijdens het reizen in de trein kun je al heel veel zien. Vaak rijdt de trein door mooie landschappen heen. 

Genieten van het uitzicht

Tijdens het reizen met de trein kom je langs verschillende plaatsen. Als je graag wat van Nederland wil zien, dan zou je ook een rondreis door Nederland kunnen doen met de trein. En misschien bevalt dat wel zo goed, dat je besluit om een keer een buitenland vakantie per trein te gaan doen. Hier lees je later meer over. 

Vaak kom je dingen tegen als je in de trein zit die je niet in Nederland verwachten zou. Het uitzicht vanuit de trein is echt genieten. Helemaal als je naar een plaats toe gaat dat een beetje afgelegen ligt zul je de mooiste dingen zien. 

Flexibel reizen

Als je met de trein wil gaan reizen kun je dat doen wanneer je dat maar wil. Zowel dag en nacht is het mogelijk om met de trein te kunnen reizen. Je hoeft alleen maar te kijken hoe laat de trein vertrek en dan kun je op het tijdstip dat jou het beste uitkomt de trein nemen. 

Ook als je een dagje weg wil met het gezin is het veel leuker om dat met de trein te doen. Voor kinderen is de trein vaak iets dat bijzonder is, juist omdat dat niet vaak meer gedaan wordt. Als je het even niet meer weet, dan kun je altijd op internet gaan kijken naar dagjes uit met de trein. 

Een buitenland vakantie per trein

Ook als je op vakantie wil dan kun je dat doen met de trein. Een buitenland vakantie per trein kun je naar verschillende bestemmingen maken. Zo kun je met de trein zowel binnen als buiten Europa mooie reizen maken. Terwijl jij lekker in je stoel zit in de trein kun je genieten van de reis die je gaat maken.

Het is ook heel goed mogelijk om rondreizen te maken met de trein. Als je wat verder weg op vakantie wil dan binnen Europa dan zou je bijvoorbeeld een rondreis door Sri Lanka kunnen maken. Ook kun je een treinreis maken door China en Rusland met de Trans Siberië express. Dit zijn reizen die je geheel georganiseerd kunt boeken. 

Wanneer je besluit een buitenland vakantie per trein te gaan maken kun je deze heel eenvoudig boeken. Het enige dat jij hoeft te doen is je ticket boeken en je tas in te pakken. In de trein heb je verder alles, je slaapt ook in de trein. Een meer ontspannen vakantie kun je niet hebben.