Hoe vind je de beste motorverzekering?

Hoe vind je de beste motorverzekering?

Als je motor wil gaan rijden en je hebt een motor gekocht, dan moet je natuurlijk ook een motorverzekering afsluiten. Bij het afsluiten van een verzekering voor de motor is het belangrijk dat je een aantal dingen in de gaten houdt. Meteen de eerste de beste motorverzekering afsluiten die je tegenkomt is natuurlijk nooit een goede keuze. Bij het afsluiten van een verzekering voor de motor is het verstandig om een aantal dingen goed in de gaten te houden. Welke dingen moet je dan allemaal in de gaten houden bij het afsluiten van een verzekering van de motor? 

De maandpremie

Het bedrag dat maandelijks betaald moet worden voor de premie van de motorverzekering is voor veel mensen een van de belangrijkste criteria om voor een motorverzekering te kiezen. Ze willen dan een zo goedkoop mogelijke verzekering afsluiten. Daarnaast is het eigen risico waar je mee te maken kunt krijgen ook een bepalende factor. 

Het eigen risico bij een verzekering voor de motor

Een van de dingen die van invloed zijn op de premie die je maandelijks moet betalen voor de verzekering voor de motor is het eigen risico. Als je wil weten welke voorwaarden er aan het eigen risico vastzitten dan zou je de voorwaarden kunnen vinden in de polisvoorwaarden. Het is bij veel verzekeringsmaatschappijen mogelijk om het eigen risico zelf te kunnen bepalen. 

Hoe hoger het eigen risico is dat je kiest, hoe lager de premie is die je moet betalen als maandpremie. Als je schade hebt opgelopen aan je eigen motor of je hebt schade aangebracht aan het voertuig van iemand anders, dan is het gekozen bedrag aan eigen risico het bedrag dat je zelf zult moeten betalen. 

Wat wordt er gedekt bij een verzekering voor de motor?

Voordat je een motorverzekering afsluiten gaat is het van belang om goed te kijken naar welke dekking het best bij je past. Als je een motor hebt die niet ouder is dan 4 jaar, dan is het aan te raden om een allrisk motorverzekering af te sluiten. Mocht je motor ouder dan 4 jaar zijn, dan is een allrisk verzekering voor de motor niet meer mogelijk. 

Voor een motor die ouder is dan 4 jaar kun je kiezen uit twee verschillende soorten verzekeringen. De WA beperkt casco of een WA verzekering. De WA verzekering is niet alleen de meest goedkope verzekering van alle drie, maar ook de verzekering met de minste dekking. Je kunt geen schade claimen die aan je eigen voertuig is aangebracht. 

Het is dan ook belangrijk dat je er goed over nadenkt of je een WA verzekering of een beperkt casco verzekering af wil gaan sluiten. Kijk daarbij goed naar de dekking van beide soorten verzekering om te gaan kijken naar de beste vorm van WA verzekering die bij jouw situatie past.

Hulp bij een pechgeval

Mocht je te maken krijgen met pech, dan is het natuurlijk fijn als je weet dat er pechhulp beschikbaar is. De ene verzekeraar biedt dat wel aan in de verzekering en de ander weer niet. Het is wel belangrijk dat je hier goed op let wanneer je een motorverzekering afsluiten gaat. Het is natuurlijk knap vervelend als je pech krijgt en je komt er op dat moment achter dat je daar niets voor geregeld hebt. 

Het vergelijken van verschillende motorverzekeringen

Het kan zo zijn dat de verschillende soorten motorverzekeringen heel erg van elkaar verschillen. Door de verschillende motorverzekeringen met elkaar te vergelijken is het mogelijk om na afloop van het vergelijken in een oogopslag alle verschillen per verzekering te zien zal krijgen. Op internet kun je hier verschillende hulpmiddelen bij vinden. 

Welke verzekering heb je nodig voor je motor?

Eigenlijk is het hetzelfde als bij een autoverzekering. Het is voor een motorfiets verplicht om een verzekering te hebben en dit moet dan minimaal een verzekering zijn met een WA dekking. Een WA verzekering is een aansprakelijkheidsverzekering voor als jij schade maakt aan iets of iemand. 

Wat zijn de kosten van een motorverzekering? 

Het hangt natuurlijk helemaal van de dekking die je hebt gekozen of hoe hoog de premie zal zijn die je moet gaan betalen. Bij een beperkt casco kan dit bedrag zomaar €200,00 per jaar zijn. De kosten van een allrisk motorverzekering kunnen wel oplopen tot zo een €1000,00 per jaar. 

Is het mogelijk een motor te verzekeren zonder dat je een motor rijbewijs

Als je op een motor wil rijden, dan moet je wel en rijbewijs hebben voor de motor. Een motor moet meteen na de aankoop ervan verzekerd zijn, ook als je nog geen motorrijbewijs hebt en je de motor eerst nog even in je schuur of garage zal parkeren voordat je er mee kunt gaan reizen. 

Voor het verzekeren van een motor moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Eerder is het nog niet toegestaan om op een motor te rijden. Wanneer je de motor wil verzekeren is het niet noodzakelijk om een motorrijbewijs te hebben. Je moet er dan wel een andere verzekering voor af gaan sluiten. 

De verzekering die je moet afsluiten als je nog geen motorrijbewijs hebt heet een verzekering voor derden. Let er wel op dat deze verzekering afwijkende voorwaarden kan hebben ten opzichte van de verzekering die je af kunt sluiten als je wel een motorrijbewijs hebt.

Hoe kun je een verzekering voor je motor afsluiten zonder dat je een rijbewijs hebt? 

Het afsluiten van een motorverzekering is geen klus waar je heel lang mee bezig hoeft te zijn. Het afsluiten van een verzekering kun je makkelijk en snel doen. Wel is het aan te raden om eerst alle verschillende mogelijke verzekeringen met elkaar te vergelijken. 

Mocht je er zelf niet uitkomen, dan kun je altijd advies vragen bij een specialist op het gebied van verzekeringen. Die persoon zou je dan uit kunnen leggen waar je op moet letten om de juiste verzekering van je motor af te sluiten. Als je goed weet wat je nodig hebt moet het afsluiten van een verzekering voor de motor geen enkel probleem zijn.