Beste fietsendrager zonder trekhaak

fietsendrager zonder trekhaak

Hou jij ervan om er met de fiets op uit te trekken en neem je om die reden graag je fiets mee als je ergens met de auto heen gaat? Dan doe je er verstandig aan om een fietsendrager te kopen. Maat wat nou als blijkt dat je auto geen trekhaak heeft?

In dat geval is er een simpele oplossing. Je kiest gewoon een fietsendrager waarvoor je auto geen trekhaak nodig heeft. Wil je graag weten waar je de beste fietsen drager kunt kopen en waar je bij de aanschaf op moet letten, lees dan dit artikel.

Wat is een fietsendrager zonder trekhaak?

Het voordeel van een fietsen drager is dat je altijd je fiets overal mee naar toe kunt nemen, waar je ook naar toe gaat. Wil je er dus een dagje op uit of ga je met de auto op vakantie dan is dit heel handig. Er is niets wat fijner rijdt dan je eigen fiets.

Fietsendragers zijn er in allerlei soorten en maten te koop. Meestal heb je wel een trekhaak nodig om de fietsendrager op de auto te kunnen bevestigen. Nu is het helaas zo dat niet alle auto’s een trekhaak hebben.

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook fietsendragers te koop waar geen trekhaak voor nodig is. Deze fietsendragers worden op een andere manier bevestigd zodat het niet nodig is om een trekhaak op je auto te hebben.

Twee soorten fietsendragers voor auto zonder trekhaak

Een fietsendrager voor een auto zonder trekhaak heb je in twee verschillende vormen. Er zijn fietsendragers die je op het dak van de auto kunt bevestigen. Er zijn ook fietsendragers die op de achterklep van de auto bevestigd kunnen worden.

De voordelen van een fietsendrager die je op de achterklep bevestigd zijn dat deze ten eerste veiliger is dan een fietsendrager voor op het dak. Ook zijn fietsen er makkelijker op te bevestigen. Daarnaast zijn deze fietsen dragers geschikt voor bijna elke auto.

De nadelen van deze fietsen drager is dat je snel de lak van je auto kunt beschadigen. Daarnaast kan het voorkomen dat je een extra lichtbalk nodig hebt om de kentekenplaat te verlichten. En de meeste modellen van deze fietsendragers zijn niet geschikt om er zware elektrische fietsen mee te vervoeren.

Ook een fietsendrager voor op het dak heeft een aantal voordelen. Deze fietsen drager is eenvoudig in gebruik en je hoeft niet zwaar te tillen om je fietsen op het rek te plaatsen. Je zal de lak van je auto minder snel beschadigen dan met een fietsendrager voor op de achterklep.

Wel heeft een fietsendrager voor op het dak als nadeel dat je een rails nodig hebt om deze te bevestigen. Heb je een zware elektrische fiets dan is deze soms te zwaar om het dak op te krijgen. En tijdens het rijden kunnen fietsen gaan wiebelen.

Waar kan je een fietsendrager zonder trekhaak kopen?

Ben je iemand die graag met de fiets de natuur ingaat, dan kan een fietsendrager de ideale oplossing zijn, ook als je een auto hebt waar geen trekhaak opzit. De vraag is natuurlijk waar je moet zijn om een fietsen drager te kopen.

fietsendrager zonder trekhaak kopen

Wil je een goede fietsendrager voor een auto zonder trekhaak en wil je daar liever niet te veel geld aan uitgeven, kijk dan eens naar een fietsendrager zonder trekhaak bij Decathlon. Bij deze winkel zijn een aantal betaalbare fietsen dragers te koop die van een goede kwaliteit zijn.

Vind je het niet erg om een wat groter bedrag aan een fietsen drager uit te geven, dan is een fietsendrager zonder trekhaak van ANWB zeker de moeite waard. De ANWB fietsendrager is dan misschien niet de voordeligste maar wel van een hele goede kwaliteit.

Zowel met de fietsendrager zonder trekhaak van Decathlon als de fietsendrager zonder trekhaak van ANWB zijn van een goede kwaliteit. Je kan er veilig je fiets op vervoeren. Het is maar net waar je de voorkeur aan geeft, de Decathlon of de ANWB fietsendrager.

Waar moet je op letten als je een fietsendrager zonder trekhaak koopt?

Zoek je graag een mooi fietsgebied op, in Nederland of wat verder weg, dan heb je een goede fietsendrager nodig. Ten eerste is het belangrijk om een fietsendrager te kopen die past bij jouw auto.

Daarnaast is het verstandig om te kijken welk soort fietsendrager voor jou het beste is. Een fietsendrager voor de trekhaak is de meest gebruikte manier. Maar heeft je auto geen trekhaak, dan kan je kiezen voor een achterklep fietsendrager of een dak fietsendrager.

Ook het type fiets wat je hebt speelt een rol bij de aanschaf van een fietsen drager. Sportfietsen zijn over het algemeen licht van gewicht. Omdat elektrische fietsen vaak zwaar zijn kunnen deze niet op iedere fietsendrager vervoerd worden.

Als laatste kan ook de aanschafprijs een punt zijn waar je even bij stil dient te staan. Bepaal eerst je budget en kijk vervolgens welk model fietsendrager voor jou en je auto en fiets het beste geschikt is.

Heb je een of meer zware elektrische fietsen, dan is het verstandig om te overwegen om toch een trekhaak op je auto te laten monteren. Een fietsendrager voor de trekhaak kan namelijk meer gewicht dragen dan andere modellen.

Ga je er dus graag met de elektrische fiets op uit, dan kan een fietsendrager op de trekhaak net dat beetje meer steun geven. Het laatste wat je wilt is je mooie elektrische fiets beschadigen door deze te vervoeren op een fietsendrager die hier eigenlijk niet voor geschikt is.