Met zijn allen er op uit, laat je rijden

Met zijn allen er op uit, laat je rijden!

Wanneer je er op uit wil gaan met een groep mensen, dan is het een leuk idee om dan ook samen te reizen. Als je het extra leuk wil maken kun je er altijd voor kiezen om met groepsvervoer naar de plaats van bestemming te laten brengen. Op die manier kun je alles van begin tot eind samen meemaken. Het plezier kan al beginnen op het moment dat jullie gaan vertrekken. Wanneer je gebruik wil maken van groepsvervoer dan heb je daar meerdere mogelijkheden voor. Wat is groepsvervoer en welke manieren van groepsvervoer zou je kunnen kiezen? 

Wat is groepsvervoer? 

Als je met meerdere personen wil gaan reizen wordt dat al gezien als een vorm van groepsvervoer. Hoe groot de groep is waarmee je reist is op dat moment niet belangrijk. Voor iedere samenstelling is een geschikt vervoermiddel te bedenken. 

Wanneer zou je gebruik kunnen maken van groepsvervoer? 

Je hebt verschillende situaties waarbij je gebruik zou kunnen maken van groepsvervoer. Zo zou je bijvoorbeeld meerdere dagen weg kunnen gaan, maar ook gewoon een hele dag is ook een mogelijkheid. 

Situaties waarin er vaak gebruik wordt gemaakt van groepsvervoer zijn bijvoorbeeld: 

  • Vakantiereizen
  • Dagtochten
  • Schoolreisjes
  • Familie uitjes 
  • Personeelsuitjes
  • Georganiseerd vervoer naar concerten of festivals

Welke vormen van groepsvervoer zijn er te vinden? 

Groepsvervoer kun je op verschillende manieren organiseren. Zo zou je bijvoorbeeld met meerdere mensen tegelijk een taxi kunnen nemen. Dit wordt dan ook al gezien als een groepsvervoer. Maar daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden:

  • Reizen met een touringcar
  • Een personenbus huren
  • Reizen met het openbaar vervoer

Reizen met een touringcar

Mocht je er op uit willen gaan met een groep vrienden en jullie zijn met te veel mensen om gebruik te maken van een andere manier van reizen als een groep, dan zou je ervoor kunnen kiezen om een touringcar te huren. 

Met het huren van een touringcar ben je eigenlijk meteen van alle gemakken voorzien. Vaak zit er in de is een minibar, een koelkast, een toilet een dvd speler en je kunt er vaak heel comfortabel in zitten doordat de rugleuning verstelbaar is. 

Of je nu met zijn allen naar het pretpark wil of je wil een paar dagen ergens heen, dan is het toch heerlijk als je je kan laten rijden en je onderweg al kan genieten van de voorpret van hetgeen jullie samen zullen gaan beleven. 

Het huren van een personenbus

Mocht je gezelschap niet groot genoeg zijn voor het huren van een touringcar, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om samen een personenbus te huren. Deze kun je in verschillende formaten vinden. Van 6 tot 10 personen.

Wanneer je een busje huurt moet je alleen wel goed afspreken wie er achter het stuur zal gaan zitten. Het voordeel is wel dat je altijd even kan stoppen om te wisselen als er meerdere mensen zijn die het leuk vinden om te mogen sturen. 

Met zijn allen reizen met het openbaar vervoer

Mocht je niet willen gaan voor het reizen met een personenbus of touringcar, dan zijn er ook veel mogelijkheden om samen met het openbaar vervoer ergens heen te gaan. Zo zou je met de trein kunnen reizen

Reizen met de trein kun je doen in binnen- en in buitenland. De bestemming zou je er dan ook niet van moeten weerhouden om te kiezen voor het openbaar vervoer. Je zult alleen rekening moeten houden met de reistijden en de overstaptijden, mocht je daar mee te maken krijgen. 

Je laten rijden door de machinist is natuurlijk altijd veel prettiger als het zelf moeten besturen van een voertuig terwijl de anderen al begonnen zijn aan de voorpret. Jij moet je dan bezig houden met de dingen die op de weg gebeuren.

Bedrijven en groepsvervoer

Ook voor bedrijven is het mogelijk gebruik te maken van groepsvervoer. Mocht er een uitje plaatsvinden dan is groepsvervoer wel de meest leuke manier van vervoeren. Iedereen kan dan een drankje drinken terwijl de chauffeur je van a naar b toe brengt. 

Wanneer je gebruik maakt van groepsvervoer voor een bedrijf is het ook mogelijk om een restaurant of overnachting te boeken voor onderweg. Met groepsvervoer kun je heel veel dingen ondernemen en voor elkaar krijgen, ook als bedrijf. 

Groepsvervoer voor kinderen

Voor kinderen die verder van school af wonen is er vaak de mogelijkheid om gebruik te maken van groepsvervoer. Je kind zal dan van huis opgehaald worden en met het busje naar school toegebracht worden. 

Na schooltijd zal je kind dan ook weer met een busje van school opgehaald worden en naar huis of naar de naschoolse opvang gebracht worden. Zo weet je als ouder zeker dat je kind met groepsvervoer op een veilige manier van school naar huis komt en andersom. 

Groepsvervoer voor ouderen

Voor ouderen is het vaak ook zo geregeld dat er met groepsvervoer veel mogelijk gemaakt wordt. Zo hebben bejaardentehuizen vaak de mogelijkheid om gebruik te kunnen maken van een buurtbus. De buurtbus kan je naar de dokter of het ziekenhuis brengen. 

Ook kan de buurtbus je naar het winkelcentrum toe brengen. Je wordt dan afgezet en vaak komt de buurtbus dan weer op een gezette tijd terug. Jij moet er dan voor zorgen dat je weer op tijd op de afgesproken plaats bent om de buurtbus terug naar het bejaardentehuis te kunnen nemen. 

Groepsvervoer op vakantie

Ook als je op vakantie gaat kun je gebruik maken van groepsvervoer. Na je vlucht zul je vanaf het vliegveld nog naar het hotel of appartementencomplex toe moeten komen. Vaak heb je dan de mogelijkheid om gebruik te maken van groepsvervoer in de vorm van een pendelbus. 

Deze pendelbus zorgt er dan voor dat je vanaf het vliegveld naar je hotel of appartement gebracht gaat worden. Maar ook na je verblijf zal de pendelbus je dan weer terug brengen naar het vliegveld zodat jij op tijd je terugvlucht kan halen. Groepsvervoer is dan een geweldige uitkomst zonder dat je dat extra geld zal kosten voor het huren van een auto.