Vervoersbewijzen voor scholieren

Valleilijn-trein

Als scholier kun je kiezen uit verschillende producten waarmee je voordeliger kunt  reizen met de Valleilijn-trein. Deze producten kunnen alleen voor een persoonlijke OV-chipkaart worden aangeschaft (heb je deze nog niet, dan kun je deze bestellen via ov-chipkaart.nl). Je koopt de onderstaande producten op ns.nl.

Traject Vrij

Geeft op ieder willekeurig traject (door je zelf in te vullen) recht op onbeperkt reizen, 7 dagen per week, het hele jaar door. Tarief is afhankelijk van het gekozen traject. Reis je een keer buiten het vaste traject dan krijg je 40% korting (behalve op werkdagen tussen 06.30-09.00 uur en 16.00-18.30 uur). Voor deze reizen ontvang je achteraf een factuur. Traject Vrij is zowel voor een maand als voor een heel kalenderjaar te koop.

Altijd Vrij

Maak je behalve op de Valleilijn ook veel treinreizen op andere trajecten, dan is Altijd Vrij mogelijk een optie. Dit product geeft recht op onbeperkt reizen met de trein in heel Nederland, ook bij de regionale spoorvervoerders. Voor een jaarcontract betaal je € 325 per maand; Altijd Vrij is ook voor een maand verkrijgbaar, dan is het tarief € 399.

Kortingsproducten

Behalve een abonnementsproduct zijn er ook nog een aantal OV-chipkaart producten waarbij je met korting kunt reizen:

  • Altijd Voordeel
    Dit product geeft recht op 20% korting in de spitsuren (maandag t/m vrijdag 06.30-09.00 uur en 16.00-18.30 uur) en 40% korting op de overige uren (in het weekend onbeperkt!). Je reist dan op saldo, er moet daarom altijd saldo op de kaart staan. Altijd Voordeel is te koop voor een maand (€ 25) of voor een jaar (dan betaal je een jaar lang elke maand € 20, na een jaar kun je maandelijks opzeggen).
  • Dal Voordeel
    Dit product geeft geen korting in de spitsuren (maandag t/m vrijdag 06.30-09.00 uur en 16.00-18.30 uur); buiten deze uren krijg je 40% korting. Je reist dan op saldo, er moet daarom altijd saldo op de kaart staan. Dal Voordeel is te koop voor een jaar en kost € 50.

Valleilijn-bus

Bij vervoersbewijzen op SyntusGelderland.nl kun je nagaan welk vervoersbewijs voor de bus het beste bij je past.