Vervoersbewijzen voor kinderen

Valleilijn-trein

Kinderen van 4  t/m 11 jaar kunnen voor € 2,50 met de Railrunner een hele dag voordelig reizen met de trein (zowel op de Valleilijn als bij andere spoorvervoerders). U kunt de Railrunner is bij een NS-kaartautomaat opladen op een een eigen OV-chipkaart van het kind of als eenmalige chipkaart kopen (zonder toeslag). Op de stations Barneveld Zuid en Hoevelaken zijn er geen NS-kaartautomaten, maar u kunt de Railrunner ook als e-ticket aanschaffen via ns.nl.

Kinderen van 4 t/m 11 jaar die alleen reizen, kunnen ook gebruik maken van een Railrunner wanneer ze 2e klas reizen. Kinderen die 1e klas reizen, moeten reizen onder begeleiding van een volwassene (minimaal 18 jaar). Per begeleider mogen dan maximaal 3 kinderen meereizen tegen het Railrunnertarief.

Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis, mits voor hen geen zitplaats nodig is.

Voor reizen met ICE International binnen Nederland is een ICE toeslag in combinatie met Railrunner(s) niet nodig. Ook voor reizen met de Intercity direct is geen toeslag nodig. Het Railrunnerkaartje is niet geldig in de Thalys.

Kids Vrij

Vanaf 1 april 2015 is Kids Vrij voor alle kinderen van 4 t/m 11 jaar gratis aan te vragen op ns.nl. Met dit abonnement mogen kinderen onbeperkt met de trein reizen (ook op de binnenlandse trajecten van InterCity Berlijn en ICE International). Het abonnement is alleen geldig onder begeleiding van een volwassene met een geldig vervoerbewijs. Reist het kind alleen, dan moet het in het bezit zijn van een Railrunner.

Valleilijn-bus

Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar kunt u bij de buschauffeur een Kidskaart kopen voor € 1,00. Elke betalende volwassene (18 jaar of ouder) mag maximaal 4 kinderen voor € 1,00 per kind meenemen in de bus. De Kidskaart is op werkdagen na 9.00 uur geldig. In het weekend de hele dag geldig.