Werkzaamheden spoor: info voor omwonenden

Om de dienstregeling van de Valleilijn betrouwbaar te houden, werkt ProRail van juni t/m
september een vijftal weekenden(week 25, 29, 30, 35 en 38) aaneengesloten aan het spoor
tussen Barneveld Noord en Lunteren. Aanpassingen aan onder andere seinen, wissels en
spoor zorgen dat de dienstregeling betrouwbaarder wordt.

Overzicht van de werkzaamheden

Waar? Wanneer? Wat?
Tussen de Handelsweg en de Hermesweg in Barneveld Van zaterdag 25 juni 01:00 uur t/m maandag 27 juni 06:00 uur Spoorvernieuwing (o.a.bielzen, spoorgrind en bevestigingsmiddelen)

Afsluiting overweg Stationsstraat/Baron van Nagellstraat

In verband met de werkzaamheden is de spoorwegovergang Stationsweg/Baron van Nagellstraat in Barneveld van zaterdag 25 juni 01:00 uur t/m maandag 27 juni 06:00 uur afgesloten voor al het verkeer. De omleidingsroute wordt aangegeven met gele borden.

Depot

In de periode van juni t/m september slaat ProRail materialen en oude ballast op in een depot ter hoogte van de Peutweg in Barneveld. Na afloop brengt ProRail het terrein weer terug in de oude staat.

Waarom werkt ProRail ’s nachts?

ProRail werkt vaak ’s nachts of in het weekend, omdat er dan minder of geen treinen rijden. ProRail begrijpt echter dat dit voor u vervelend kan zijn. Daarom proberen hun mensen zoveel mogelijk rekening te houden met de omgeving. Bijvoorbeeld door machines niet langer aan te zetten dan strikt noodzakelijk.

Gevolgen voor het treinverkeer

Tijdens de werkzaamheden rijden er minder of geen treinen. Wilt u reizen met de trein? Kijk voor actuele reisinformatie op deze site. Of raadpleeg 9292 voor een reisadvies op maat, via www.9292.nl of telefonisch 0900 – 9292 (€ 0,70 per minuut).

Heeft u vragen?

Neem dan gerust contact op met ProRail via www.prorail.nl/contact. Of bel 0800 – 776 72 45 (gratis). Dat kan doordeweeks tussen 8.00 uur en 18.30 uur en bij noodgevallen of ernstige overlast natuurlijk ook buiten kantoortijden. Meer informatie over de werkzaamheden vindt u ook op www.prorail.nl/maatregelenvalleilijn.