Beloning voor reizen buiten de spits met de trein

Als u buiten de spits met de trein tussen Amersfoort en Ede-Wageningen reist, ontvangt u daarvoor vanaf 21 september bonuspunten. U moet daarvoor over de app MyOV beschikken. Deze is te downloaden in de Apple AppStore of via Google Play.

Met de bonuspunten spaart u voor onder meer:

  • een zaterdag of zondag een dag gratis reizen in de 1e klas
  • een medereiziger gratis meenemen
  • een gratis dagkaart fiets
  • een maand lang in de daluren reizen tegen 40 % korting
  • 1e klas reizen tegen het tarief van de 2e klas in de daluren
  • een miniatuur Valleilijn-trein die geschikt is voor een modelspoorbaan
  • geschenken zoals een gratis warme drank met een appelflap of gevulde koek, korting op een verblijf bij Princess Hotel Collections en andere kleine geschenken

Net buiten de spits

MyOV heeft als doel treinreizigers beter over de dag te spreiden: reizen net buiten de spits levert de meeste punten op! Wie bijvoorbeeld van Amersfoort naar Ede-Wageningen reist om 17.11 uur krijgt 0 spaarpunten. Datzelfde traject een half uur later, om 17.41 uur, of anderhalf uur eerder, om 15.41 uur, geeft 102 spaarpunten.

Om een gratis kopje koffie te verdienen zijn 1500 punten nodig. Oftewel: 15 keer vlak voor of vlak na de avondspits reizen is voldoende.

Ook meer gemak

Bovendien biedt de MyOV app de mogelijkheid om geld terug te vragen bij vertraging of om bij een vergeten check-out het teveel betaalde bedrag terug te krijgen.

De hoeveelheid punten die u kunt verdienen laat meteen goed zien hoe druk het is in de trein. Als u veel punten kunt verdienen, dan is er ook ruimte in de trein.

Op basis van uw laatste gemaakte reizen krijgt u een persoonlijk reisadvies. Naast de beloning voor het reizen buiten de drukke spits levert MyOV dus ook gemak op.

Extraatje voor snelle aanmelders

De campagne start 21 september. Promotieteams zullen dan vooral in de drukke treinen reizigers wijzen op de voordelen van MyOV. De eerste 1000 reizigers die zich aanmelden in de MyOV app krijgen direct punten voor een gratis kop koffie of thee op het station.

MyOV draait één jaar als proef op de Valleilijn. Het komt tot stand dankzij een bijdrage vanuit het programma Beter Benutten Regionaal Spoor van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie Gelderland en Connexxion.

Een van de MyOV promotieteams.
Eén van de MyOV promotieteams, die reizigers informeren op de voordelen van MyOV.