Station Barneveld Zuid geopend

Sinds maandag 2 februari 2015 is de Valleilijn weer een station rijker: Barneveld Zuid. De feestelijke opening werd verricht door Jan Markink (gedeputeerde van de Provincie Gelderland), Bart Schmeink (CEO van Connexxion), Jan Mulder (Directeur NoordOostNederland van ProRail) en Hans van Daalen (wethouder gemeente Barneveld).

opening-barneveld-zuid

Na station Hoevelaken (eind 2012) is dit weer een nieuw station aan de Valleilijn. En dat is nodig want het aantal reizigers blijft groeien in de regio. De inwoners van de nieuwe wijken Veller en De Burgt zijn nu goed aangesloten op de Valleilijn en ook de leerlingen van de middelbare school de Meerwaarde hebben nu een goede OV-verbinding.

Bij station Barneveld Zuid zijn parkeerplekken voor auto en fietsen. Het station heeft een mooi uitnodigend voorplein en stationsgebouw (landmark) met daarin een kiosk, gerund door Ons Bedrijf. Daar kunt u terecht voor warme en koude dranken en warme en koude snacks. Ook is er een toilet in het stationsgebouw.

opening-barneveld-zuid-2

Al meteen vanaf de eerste dagen wordt er druk gebruik gemaakt van het nieuwe station. De komende vijf jaar houdt ProRail tellingen houden om te zien hoeveel reizigers van dit station gebruik maken.

Bij de opening mocht de Barneveldse wethouder Hans van Daalen ook de naam van een treinstel officieel onthullen. Tot zijn grote verrassing kreeg de trein zijn naam, omdat hij zich al zo vele  jaren heeft ingespannen voor een goede  Valleilijn.

trein-Hans-van-Daalen