Transavia handbagage en alles wat je wilt weten over handbagage

Transavia handbagage en alles wat je wilt weten over handbagage

Heb je een vlucht met Transavia geboekt, dan is het toegestaan dat je handbagage of bepaalde accessoires meeneemt aan boord. Dit is wel aan bepaalde regels gebonden. Wil je weten waaraan deze moeten voldoen? Hieronder volgt alle informatie en de antwoorden op veel gestelde vragen. Lees dus snel verder. Je handbagage bij Transavia inchecken zal dan snel en gemakkelijk verlopen. Helemaal via het Online inchecken, Transavia heeft dit proces prima voor elkaar. 

Wat verstaan we onder handbagage en hoeveel mag ik meenemen aan boord?

Met handbagage worden (rug)tassen of kleine koffers bedoeld. Hiervan mag je er maximaal één van mee aan boord nemen. De maximale afmetingen inclusief eventueel gemonteerde wieltjes zijn 55x35x25 cm. Aan boord berg je deze op in de daarvoor bestemde vakken boven de zitplaatsen. Hierbij geldt wel: vol is vol. Mocht er geen ruimte meer zijn, dan wordt de handbagage, koffer of rugzak ingenomen en in het ruimt geplaatst. Reis je met Transavia en ben je in het bezit van een MAX pakket, dan mag je handbagage altijd mee aan boord, mits deze de toegestane afmetingen niet overschrijdt. 

Daarnaast mag je ook één accessoire zoals een laptop of kleine tas meenemen. De maximale afmetingen hiervan bedragen 40x30x20 cm. Deze dien je altijd onder de zitplaats voor je op te bergen. Het maximale gewicht van je handbagage en accessoire mag bij elkaar opgeteld bedraagt maximaal 10 kg. 
Paraplus of wandelstokken mogen altijd mee aan boord. Dit geld ook voor op de luchthaven aangeschafte belastingvrije producten. Tip: zorg dat je de maximale hoeveelheden niet overschrijdt. Doe je dit wel, dan wordt het in het ruim geplaatst en betaal je ook een toeslag van 40 euro. 

Uiteraard kan je je handbagage, koffer of tas vooraf inchecken bij de Transavia Check in. Hou dan wel je belangrijke zaken zoals bijvoorbeeld reisdocumenten en medicijnen apart in je tas die mee aan boord gaat. Als je met een baby reist, mag je hiervoor geen extra handbagage meenemen. De benodigde zaken moet je in je eigen handbagage, koffer of tas meenemen. Babyvoeding hoeft niet apart te worden verpakt en je mag zoveel meenemen als nodig is. 
Kijk je dan naar andere maatschappijen dan komen bijvoorbeeld bij Easyjet handbagage regels redelijk overeen op dit vlak. De KLM handbagage verwerking is op de goedkopere vluchten logischerwijs gelijk aan die van de dochtermaatschappij.

Ten strengste verboden aan boord!

Wellicht ten overvloede maar de volgende zaken mag je absoluut niet meenemen in het vliegtuig. 

  • Vuurwapen of ander schiettuig
  • Scherpe voorwerpen zoals vijlen, scharen en (scheer)messen
  • Slagvoorwerpen zoals knuppels 
  • Ontvlambare en ontplofbare stoffen en voorwerpen
  • Chemische en overige gevaarlijke stoffen
  • Elektronische sigaretten

Welke elektronische apparatuur mag ik meenemen aan boord?

Een spelletje als tijdverdrijf tijdens je vlucht, wie wil dit niet? Kleinere elektronica zoals mobiele telefoons of tablets mag je dan ook gewoon mee aan boord nemen en gedurende de gehele vlucht aan hebben staan. Je bent wel verplicht om ze in de vliegtuigmodus te zetten. Het cabinepersoneel zal je hier ook op wijzen. Ook is het toegestaan om twee losse lithium batterijen of powerbanks mee te nemen aan boord. Ze moeten wel goed zijn geïsoleerd met tape en apart worden verpakt in een plastic zak. Wil je je laptop meenemen, dan mag deze wel mee in de cabine maar moet bij het starten en landen geheel uitgeschakeld staan. Dit geldt ook als het lampje voor riemen-vast aan staat. Het is absoluut verboden om zendapparatuur of apparatuur die een mobiel netwerk gebruiken aan te hebben staan gedurende de vlucht. 

Wat zijn de regels omtrent het meenemen van vloeistoffen aan boord?

Ga je bij Transavia inchecken, let dan op de regels omtrent het meenemen van vloeistoffen. Met vloeistoffen bedoelen we water, (fris)drank, aanmaak limonade en soep. Voor producten zoals zonnebrandcrème, au de toilette, toiletartikelen, make-up spullen gelden overigens dezelfde regels.  

Je mag deze meenemen aan boord, maar je moet wel op een aantal dingen letten. Zo mogen de verpakkingen niet groter zijn dan 100 ml. Alle verpakkingen moeten bij elkaar in een doorzichtige en her-afsluitbare 1 liter zak worden gestopt. Je mag per persoon 1 zak mee aan boord nemen.

Alle drankjes die na de securitycheck zijn aangeschaft, kunnen wel zo mee aan boord.

Welke regels gelden voor medicijnen en overige medische bagage?

Uiteraard mogen benodigde medicijnen mee aan boord. Een belangrijke tip: bewaar ze in een apart tasje, zodat je ze altijd bij de hand hebt. Zorg dat je ook de benodigde documenten bij de hand hebt. Medische bagage kan ook mee het vliegtuig in. Voor beide zaken gelden er wel een aantal regels.

  • Zorg altijd dat je een Engelstalig recept bij je hebt, er kan namelijk om worden gevraagd bij de securitycheck. Tip: doe een aanvraag voor een Europees medisch paspoort. Je kunt dit aanvragen bij je je huisarts of apotheek. Hierin staat alle benodigde informatie omtrent je medicijngebruik.
  • Gekoelde medicijnen moet je zelf bewaren in bijvoorbeeld koelzakken. Aan boord is er namelijk geen koelmogelijkheid. Hou hier dus rekening mee.
  • Vloeibare medicijnen mag je zoveel als nodig meenemen aan boord. Ze hoeven niet apart te worden verpakt.
  • Eventueel benodigde injectienaalden moeten goed zijn verpakt. Injecties mogen alleen door jouzelf of je begeleider worden gegeven.
  • Voor medische bagage moet je bij de Transavia check in balie een Engelstalige medische verklaring kunnen overleggen. Deze moet uiterlijk 6 maanden voor aanvang van de heen reis door een arts zijn opgesteld. Als je de apparatuur tijdens de vlucht niet hoeft te gebruiken, zal deze in het ruim worden geplaatst.
  • Kwetsbare apparatuur mag je wel meenemen aan boord, mits de afmetingen voldoen die aan handbagage wordt gesteld. Is dit niet het geval, overleg dan met het personeel bij de Transavia check in balie.
  • Medische bagage kan je tot uiterlijk 48 uur voor vertrek aanmelden bij het online inchecken Transavia.
  • Het is voor niet toegestaan om een CPAP-apparaat aan boord te gebruiken. Je mag dit wel als handbagage meenemen mits het apparaat niet zwaarder is dan 10 kg. Weegt het zwaarder, dan kan het als ruimbagage mee (maximaal 15 kg.). In het laatste geval moet je het ook weer uiterlijk 48 uur voor vertrek aanmelden bij het online inchecken Transavia. 

Hoe zijn deze regels in vergelijking met die van andere maatschappijen?

Hoe verhouden de regels omtrent handbagage zich ten opzichte van bijvoorbeeld KLM of Easyjet? Mag je als je vlieg met Easyjet handbagage meenemen? Natuurlijk mag dit. De Easyjet handbagage regels zijn wel wat strenger en afhankelijk van welk ticket je hebt geboekt. De KLM handbagage regels op vluchten uit de goedkoopste prijsklasse zijn grotendeels gelijk aan die van Transavia. Op zich is dit logisch natuurlijk, gezien het feit dat Transavia een dochteronderneming van KLM is. Op intercontinentale vluchten zijn de KLM handbagage regels soepeler. Je mag dan twee stuks meenemen. Dit is ook toegestaan als je businessclass vliegt, maar dat mag je bij de prijs die daarbij hoort ook wel verwachten.